fbpx

Új eljárásrend március 16-ától

Prof. Dr. Kásler Miklós elrendelte „az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény 3.§ i) pontja szerinti sürgős szükségben azonnali egészségügyi ellátást nem igénylő beavatkozások” elhalasztását 2020. március 16-tól a veszélyhelyzet megszűnéséig.

A következő héten a szakrendelésre előjegyzett betegeinket az adott rendelés napján mi fogjuk felkeresni telefonon, egyeztetünk velük a gyógyszereikről is. Jelenlegi álláspont szerint ezért kérjük csak azon betegek jöjjenek el a rendelésekre, akiknek az állapota romlott és emiatt személyes konzultáció / vizsgálat elengedhetetlen.
Receptet elektronikusan és postán is tudunk majd küldeni.

Tisztelt Szülők, kedves Betegeim! Valamennyiünk érdeke, hogy a járványt még jelen stádiumában megfékezzük, kiteljesedését megakadályozzuk. Kérjük Önöket, hogy saját és embertársaik érdekében fenti intézkedéseinket fogadják megértéssel. Kérjük, hogy felelősségteljes magatartást tanúsítva működjenek együtt Munkatársaimmal saját és betegtársaik egészségének védelmében!

A fertőzések átadásának különösen kedveznek az orvosi várótermek.
Ezért az új típusú koronavírus-járvány megfékezésére a kormányzat által kihirdetett veszélyhelyzet és a deklarált személyes izolációs ajánlások alapján új, egyéni eljárásrendet vezetünk be a rendeléseken.
Az intézkedések az Önök, gyermekeik és a lehetőség szerinti minél tovább fenntartható ellátás biztosítása céljából történnek.

Tűzoltó utcai Gyerekklinika

Látogatási tilalom

A látogatási tilalom szigorúbb verziója lépett életbe: a klinika területére sem léphet be második kísérő. A gyermeket, kérjük, csak az egyik szülő kísérje az ambuláns vizsgálatokra is.

Krónikus betegség halasztható ambuláns vizsgálatára ne jöjjenek el, ha a gyermek, vagy az egy háztartásban élő közeli hozzátartozója lázas betegségben szenved. Szükség esetén kérjenek új időpontot.

Ellenőrzött beléptetés

A Semmelweis Egyetemnek területi ellátási kötelezettsége is van, ezért akut-lázas betegek ellátását is végezzük. Az ilyen panaszokkal érkező betegeket igyekszünk minél hamarabb, már a beléptetést követően azonnal elválasztani a krónikus betegség kivizsgálására, kontrolljára érkező nem lázas betegektől.

Nem sürgős ellátások halasztása

Az úgynevezett elektív beavatkozásokat – ha a beteg egészségügyi állapota engedi – halasztani kell. Csak sürgős szükség esetén fogadjuk a betegeket.

Amennyiben kivizsgálásra érkezne hozzánk és a gyermek mozgásszervi panasza hosszú idő óta fennáll, nem romlik, iskolai testnevelésen részt tud venni, akkor, kérjük, inkább a járvány elvonultával kérjen hozzánk időpontot.

Tünet és panaszmentes, gyógyszert nem szedő gyermekek esetében a kontrollvizsgálatok halasztását kérjük.

Az előjegyzés során az időpont egyeztetésekor munkatársaink alaposabb kórelőzményt fognak felvenni, és amennyiben nem áll fenn a sürgős szükség esete, akkor a vizsgálat halasztását fogják javasolni.

Mi a teendőm, ha van már időpontom a Klinikára?

Semmi 🙂 Még a megadott időpont előtt a Kollégáim fel fogják Önt hívni és érdeklődnek a gyermek hogylétéről, panaszairól, tüneteiről. Kérjük, hogy azon a napon amikorra előjegyzése van, legyen elérhető a Munkatársaim számára. Elképzelhető, hogy számkijelzés nélkül tudják Önt hívni, kérjük fogadja a hívásunkat.

Ha a gyermek állapota alapján aktuálisan elegendő egy telefonos megbeszélés, akkor kapnak egy új időpontot.

Ha a személyes vizsgálat nem megkerülhető, akkor egyeztetnek egy időpontot, amikor meg kell jelenniük a klinikán.

Előzetes telefonos megbeszélés hiányában nem áll módunkban beteget fogadni. 

Társintézetekben kezelt betegek segítése

A fenti javaslatok és szabályok mellett a betegellátás a klinikán folyamatos. 

Sőt! A más intézetekben kezelt betegeket, amennyiben ott ellátási kapacitás-probléma merülne fel, előzetes egyeztetés alapján – amíg a lehetőségeink engedik – fogadjuk. Tudjuk, hogy vannak egyszemélyes “orvosgárdával” bíró osztályok az országban, illetve nyugdíjas korú kollégák is szolgálatot teljesítenek. Mint a legnagyobb gyermekreumatológiai centrum, igyekszünk segíteni, hogy a szükséges ellátáshoz a járvány idején is hozzájusson minden autoimmun betegségben szenvedő gyermek.

Az online tanácsadás és a központi e-mail címünk minden magyar gyermek számára elérhető. Kérjük, pontosan írja le a problémát és kérdést ami miatt hozzánk fordul. Adja meg azt is, melyik centrumban ki a kezelőorvosa és mi a gyermek diagnózisa, milyen terápiában részesül. Igyekszünk segíteni minden rászorulónak.

Hogyan tudok kapcsolatban lépni a Klinikával?

Kérjük, lehetőség szerint e-mailen keressenek minket. Munkatársaimmal pár napon belül mindenkinek válaszolni fogunk.

Ügyfélkapcsolati kapacitásunkat növeljük. Kérjük szépen a türelmüket.

E-mail címünk: gyermekreumatologia@gyerekklinika.com

Megerősítettük a telefonos ügyfélkapcsolati rendszerünket:

 

  • Hargitai Gabriella továbbra is fogadja a telefonhívásokat, munkanapokon 9-16 között.
  • A Tűzoltó utcai Gyerekklinika központi számára (06-1-215-1380) érkező hívásokat az otthoni munkavégzésre kötelezett idős, nagy tapasztalattal bíró gyermekgyógyász kollégák fogadják, tanácsaikkal ők is tudnak segíteni.
  • A központi email címünkre érkező üzenetek kezelésére az osztályon ügyeleti rendszert dolgoztunk ki.

Budai Egészségközpont

A Budai Egészségközpontban a privát rendelésem átmenetileg szünetel.

Varga Péter Pál igazgató úr tájékoztatása szerint: “A tegnap esti, illetve éjszakai operatív törzsben hozott döntések alapján ma reggeltől (03.16.) intézetünk valamennyi telephelyén mindennemű járóbeteg-ellátás felfüggesztődik.”

Mozgás Szabadsága Központ

Online konzultáció

Az online konzultációs lehetőséget, tekintettel a járványügyi helyzetre, rászoruló betegeimnek ingyenesen is elérhetővé teszem.

Gyógytorna

Tekintettel a veszélyhelyzetre, a gyógytorna foglalkozások átmenetileg szünetelnek.

Kedves Szülők!

Valamennyiünk érdeke, hogy a járványt még jelen stádiumában megfékezzük, kiteljesedését megakadályozzuk. Kérjük Önöket, hogy saját és embertársaik érdekében fenti intézkedéseinket fogadják megértéssel. Kérjük, hogy felelősségteljes magatartást tanúsítva működjenek együtt Munkatársaimmal saját és betegtársaik egészségének védelmében!

Szóljon hozzá!