Az online konzultációs lehetőséget, tekintettel a járványügyi helyzetre, rászoruló betegeimnek ingyenesen is elérhetővé teszem.

Kérem ugyanakkor, hogy amennyiben lehetősége van rá, privát ellátás keretében vegye igénybe a szolgáltatást, ezzel  segítve, hogy ezt az ellátási formát minél tovább fent tudjuk tartani.

Az előjegyzési űrlapról töröltük a számla számát kérdező sort, így a beszélgetés során nem derül ki az orvos számára, hogy rászorultsági elven vagy fizetős szolgáltatásként vette-e igénybe az adott család a szolgáltatást.

Hol tudok időpontot foglalni?

Időpontot a Mozgás Szabadsága előjegyzési rendszerében online tud foglalni. Az időpont-változtatás jogát fenntartjuk, kérjük, rendszeresen ellenőrizze a e-mail postafiókját.

Hol tudok fizetni?

Amennyiben privát ellátás keretében kívánja igénybe venni a szolgáltatást, akkor szintén online tudja kifizetni az igénybe vett konzultáció ellenértékét.

Hogyan működik?

Az online konzultáció során Skype-on vagy telefonon keresztül történik a tanácsadás.

Az online tanácsadás általános tájékoztatási tanácsadásnak minősül, a honlap általános felhasználási feltételeinek megfelelően.

Milyen feltételek szükségesek az online konzultációhoz?

  1. Számítógép, laptop vagy okostelefon
  2. Beépített vagy csatlakoztatható mikrofonos fejhallgató
  3. Webkamera
  4. Szélessávú internetkapcsolat
  5. Skype szoftver letöltése; a Skype gyorsan és egyszerűen telepíthető a következő oldalról: http://www.skype.com/intl/hu/get-skype

Kinek javasoljuk?

A fertőzések átadásának különösen kedveznek az orvosi várótermek, az ott zárt helyen történő várakozások.

Ezért az új típusú koronavírus járvány megfékezésére a kormányzat által kihirdetett veszélyhelyzet és a deklarált személyes izolációs ajánlások alapján a személyes találkozót, fizikális vizsgálatot nem igénylő esetekben online konzultáció lehetőségét szeretnénk nyújtani.

Amennyiben ön Skype-on keresztül veszi igénybe a szolgáltatást, akkor lehetőség van videóhívásra is. Gyakorlott vizsgálóorvos számára meglepően sok információ szerezhető pusztán a gyermek megfigyeléséből. Az európai gyermekreumatológiai társaság által alapellátóknak javasolt vizsgálati rendszer, az ún. pGALS meglehetősen kevés olyan elemet tartalmaz, amihez a beteg tapintása szükséges, döntő többségében a mozgás megfigyelésén alapul. A pGALS lépéseit hamarosan magyar nyelven is publikáljuk, így a konzultáció előtt akár el is tudják a gyermekkel gyakorolni.