fbpx

A gyermekkori reuma legyőzhető

A gyermekkori reumáról sajnos nem mondhatjuk el, hogy meggyógyítható, de legyőzhető.

Nóri története az édesanyja szemével:

Nóri 2008 óta beteg.

Bár a gyermekkori reuma egy súlyos formájával kellett megküzdenie, soha nem éreztettük és nem kezeltük úgy, mint egy beteg gyermeket. Szerencsére ma már elmondhatom, a biológia terápia mellett tünetmentes évek óta.

Mivel ő egy nagyon aktív kislány a mozgás mindig az első helyen szerepelt az életében. 4 évesen balettozni szeretett volna, nem értette, hogy miért fogadom kétségekkel a kívánságát, mikor neki semmi baja. Ügyes volt a baletton. A balett-tanár javaslatára az általános iskolát balett szakon végzi, jelenleg 6. osztályos.

Nóri viszont még többet akart... Egy ismerősünktől tudta meg, hogy Gyöngyös mellet egy kis faluban tornász oktatás folyik, ahol fantasztikus eredményeket érnek el a lányok. Folyamatosan nyúzott, hogy menjünk el és nézzük meg. Aggódtam: a balett szak mellett még heti minimum három torna edzés, ami ráadásul 2-3 órás?? Igen ő ezt akarta! 1 éve és 4 hónapja jár a tornára. Boldog és imádja.

2018 őszén volt az első országos versenye serdülő II. osztályban, ahol 4. helyezést ért el a talaj gyakorlatával. Majd a tavaszi versenyre még nagyobb lelkesedéssel készült, itt ezüstérmet szerzett, igaz most a pesti és a vidéki tornászcsapatokat külön pontozták és ő a vidéki csoportban lett lett II. helyezett, 50 lány közül. Persze a talaj mellett van felemás korlát, gerenda és ugrás is, amely még nem olyan szinten megy, de egyre ügyesebb!

” Nórinak sokat kellett küzdenie,

számtalan kezelésen van túl, de az eredmény, remélem,

látszik a versenyen készült képeken 🙂

Szóljon hozzá!